Hvorfor vælge messinglamper?

Posted by Anders Mouritzen den

Man fristes vel næsten til at stille modspørgsmålet - hvorfor ikke vælge messinglamper? Materialet har en gylden farve og er mange gange billigere end hvis man skulle producere en lampe i guld eller sølv. Messing er, på lige fod med kobber, et retro materiale, som på ny anvendes i forskellige sammenhænge, og de antikke messinglamper er et kvalitetsprodukt og en fin investering til boligen.

Det royale, elegante og klassiske må siges at være kendetegnende for vores messinglamper. En skinnende overflade giver desuden et spil i rummet, og det har nærmest samme effekt som et spejl. Særligt vores loftlamper kan give rummet et overdådigt udtryk, og de kan samtidigt gøre et stort rum lidt mere intimt. Vi har leveret messinglamper til kirkesale og kirkerum, hvor lysekroner med mange arme lyser op i et stort rum.

Selvom antikke messinglamper ofte er blanke, tilbyder vi også mange produkter med matte overflader. En matteret overflade gør lamperne lidt mere anonyme, og det kan være at foretrække for nogle kunder. Vi tilbyder desuden messinglamper i afskygninger, du måske ikke kender. Dette kan blandt andet være det, vi kalder mørk messing, og vi har også en såkaldt antik messing, som næsten er sort.

Der er desuden flere grunde til at vælge messinglamper over kobberlamper, men den primære fordel er tidløshed. Stilmæssigt er kobber helt afgjort mere tidsbestemt, og det er særligt den røde farve, kobber har, som ‘lægger en agenda’, forstået på den måde, at kobber kræver, at man tænker indretningens andre elementer ind. Kobbers rødlige farve fungerer i restauranter, på hoteller, som ønsker at fastsætte en stil og holde sig til den. Messing har altså den fordel, at guldfarven aldrig går af mode.