Husk 4 ting, hvis din bordlampe skal fungere som læselampe

Posted by Anders Mouritzen den

  1. Messing bordlamper er velegnede som læselamper, da det blanke messing spejler lyset og giver et kraftigt lys. Messinglamper fås naturligvis også med en mat finish, og det kan man vælge, hvis man foretrækker netop det. Skal lampen fungere bedst som læselampe, bør du måske overveje den blanke finish.
  2. Vær opmærksom på, at der findes forskellige typer bordlamper og tilhørende skærme. En bordlampe med en vippeskærm er ofte de lamper, man finder på et kontor placeret på et skrivebord. Lamper, som derimod har en fikseret skærm, er bedre, hvis man ikke vurderer det nødvendigt, at lampens lys skal kunne spredes i mange retninger. Vippeskærmen giver desuden kun fleksibilitet i to retninger.
  3. Tag desuden et kig på lampens fod og komposition. Vil du gerne kunne dreje og tilpasse lampens vinkel? I dette tilfælde, skal du gå efter en bordlampe, som har en mekanisme, der tillader netop det. Ofte vil det være en lille ‘pind’, som sidder fæstet på lampens top, som kan bruges til at dreje lampen. Fordelen med denne, er at den ikke bliver varm.
  4. En god bordlampe, som også fungerer som læselampe, skal også gerne have lidt højde. Vores høje messing bordlamper kan nå ind over sofaen og bogen, man har i skødet. Det giver den bedste læseoplevelse.