Bordlampers design - et bevidst valg giver komplimenter

Posted by Anders Mouritzen den

Alt fra bordlampens fod til valg af lampeskærm har indflydelse på helhedsindtrykket, man får, når man træder ind i en stue eller på et kontor. Spørgsmålene kan være mange: Skal man vælge en lampeskærm i stof eller en almindelig messingskærm? Skal bordlampens fod være rund eller firkantet? Det er selvfølgelig ikke et must, at man tillægger alle detaljer betydning, men et bevidst valg på områder som valg af skærm og af form kan være med til at skabe sammenhæng i rummet.

Vælger man for eksempel messing bordlamper kan det være et bevidst valg om at give rummet varme nuancer, som skal spille sammen med andre elementer i samme toner. Vælger man en lampeskærm til sin messing bordlampe, kan det være et valg om at bryde den blanke overflade og give lampen et hyggeligt pust.

Overvej om dine messing bordlamper fungerer som en pyntegenstand. Skal lampen fungere som en praktisk genstand eller i højere grad som en genstand for opmærksomhed? Øjet tiltrækkes af glitrende og ‘larmende’ genstande. Lever du i det hele taget enkelt, klassisk og stilrent, kan du eventuelt overveje en lampe med mange detaljer, buer og en fin skærm, hvis du skabe kontraster i stuen.